Divendres 7 de juliol vam celebrar el tancament del cur­s 2022/2023 amb una refrescant vetllada als Jardins de Can Bisa. Més de 150 persones, una bona part d’elles sòcies de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, hi van gaudir d’una audició que, a partir de quarts de nou del vespre, ens va regalar un interessant repertori de balades, boleros i tangos interpretats brillantment per en Jordi Torrens i en Jorge Sarraute. La veu trencada d’aquest darrer va emocionar, acompanyada pels excel·lents arranjaments jazzístics dels dos instrumentistes, que un cop més, van mostrar la gran sintonia que hi ha entre ells, fruit de molts anys d’aventures musicals recollides en el seu doble disc “Diàlogos”. Tots junts vam gaudir d’un magnífic concert ofert pels dos músics maresmencs.

En Jordi Torrens és guitarrista de jazz, ex director de l’Aula municipal de música moderna i jazz de Vilassar de Mar i membre de la big band “Orquestra a la carta” a principis de la dècada dels 80. Ha desenvolupat la seva carrera com a component d’exitoses formacions de jazz a Nova York i Praga principalment. El 1986 comença a treballar com a músic de sessió i a fer gires mundials, enregistraments, televisió… amb artistes com Moncho, Dyango, Olga Guillot, Armando Manzanero, Mordy Ferber, Reggy Worthy, John B.Williams, TM Stevens, Ranjit Barot, Selvaganesh etc..

Més recentment ha continuat la seva labor com a mestre de guitarra i d’harmonia de jazz, composant nous temes i enregistrant  treballs amb Esteve Molero (Amigos) i amb Jorge Sarraute, l’altre gran protagonista de la vetllada.

Jorge Sarraute al llarg de la seva dilatada carrera ha col·laborat també amb artistes destacats com ara Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Raimon, Labordeta, La Bullonera, Carlos Cano i amb altres grups de jazz i tango. Ha creat peces musicals per a cine i televisió i ha dirigit les seves composicions amb diferents formacions orquestrals, com la Banda Municipal de Barcelona y el Coro Nacional de Cuba.

Una setmana després, el vespre de dia 14, als jardins del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, en Jordi Torrens va actuar acompanyat dels músics Miquel Franco, a càrrec de la percussió, Josep Antoni Molina al baix, i el seu fill Guillem Torrens.

Jordi Torrens va arrodonir la seva ronda Vilassarenca amb un recital de temes propis (entre els quals va aparèixer també alguna brillant composició del genial acordionista Astor Piazzola) que, com al concert de la setmana anterior, van fer les delícies dels assistents.

Una magnífica mostra, en definitiva, del talent de dos mestres que dignifiquen el panorama musical del Maresme.