El proppassat dissabte 13 de gener a les 12.45h. es va realitzar L’ENCESA DE TORXES A LA MEDITERRÀNEA 2024, PER ELS DRETS HUMANS.

Aquest acte es fa per tercera vegada a Vilassar de Mar en el qual hi participen trenta-sis municipis d’aquests indrets, que aglutinen quaranta-quatre torres o fortificacions. En total es van encendre cent cinquanta, més de noranta d’elles a les Illes, concretament 85 a Mallorca.

“Allò que havia estat un element defensiu de la gent que venia del mar ara es reivindica com si fos un far per a la gent que intenta de crear la Mediterrània i en molts casos perden la vida”, explica Maria Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), que d’ençà del 2022 coordina les accions de Catalunya, la Franja, el País Valencià i Catalunya Nord.

Aquí us deixem el vídeo resum de l’acte que va cloure amb una entrega simbólica de flors a la platja que es dipositar sobre un seguit d’armilles salvavides, en homenatge a les persones que han perdut la vida en intentar travessar la mediterrània amb l’esperança de trobar una vida digna.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept