Les conferències del curs 2021-2022

“TRANSICIÓ ENERGÈTICA TE-21: llums i ombres”  

7 novembre 2023 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de RAMON SANS ROVIRA, enginyer industrial, ens proposa una reflexió sobre com els nostres hàbits energètics han aconseguit que el nostre planeta, amb una natura que ha estat immensament rica i generosa, es trobi avui afectat per un gravíssim «càncer climàtic» que amenaça la nostra pròpia supervivència. Serem capaços de superar-lo? 

“VIURE PER CREURE”

14 juny 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A càrrec de MARIA PETIT VECINO Sensibilitzadora sobre la discapacitat visual i estudiant del grau de Comunicació de la OUC. Ambaixadora de la Fundació ADECCO. Cofundadora de PUNT DE VISTA.

“Història i cultura del vi a Catalunya”

7 juny 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A càrrec de JOSEP MARIA PUIGGRÒS JOVÉ. Enginyer agrícola, doctor en Història, llicenciat en antropologia cultural i investigador en cultura i història del vi a Catalunya

“Grans mentides de la història”

31 maig 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A càrrec de JORDI PISA SÁNCHEZ, llicenciat en Història per la U.B. Màster de Gestió Cultural ala UOC. Col·labora en la revista National Geographic Historia.

A càrrec de DANIEL RAVENTÓS PAÑELLA, doctor en Ciències Econòmiques. Professor titular de sociologia de la Facultat d’Econòmiques de l’UB. Membre fundador de la revista política “Sin Permiso” i president de l’associació Xarxa Renda Bàsica.

A carrec de JOAN ROURA VILLALMANZO, llicenciat en Ciències de la Informació, exerceix de periodista, reporter de TV3 al Proper Orient i té llibres i articles especialitzats en aquest tema.

“Transicó energètica a Vilassr de Mar”

26 abril 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de JORDI BARTROLÍ I MOLINS, prefessor emèrit del departament de quimica de la UAB i JORDI CARBONELL CURELL arquitete i urbanista,

“Ciberseguretat: bones pràctiques i consells”

19 abril 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de BRUNO PÉREZ JUNCÀ, perit judicial informàtic forense, Tècnic superior en informàtica i telecomunicacions. Docent a la Universitat de Barcelona

“LA VIDA ES CURTA?”

29 març 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de FRANCESC AZNAR AGUILAR, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, llicenciat en Medicina per la UAB. Soci fundador del Centre Mèdic de Mataró

“PARLEM DE TEATRE.”

15 març 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de MARTA LUNA SANJUAN, ha dedicat tota la seva vida professional a l’educació i la formació des d’àmbits ben diversos. Actualment és professora de literatura infantil a l’Escola d’Escriptura i Humanitats de l’Ateneu Barcelonès, participa del projecte Patrimonia’m amb el MUHBA.

“ALLÓ QUE SABEM LES DONES.”

1 març 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de ROMINA ZUPPONE, doctora en filosofia per la Universitat de Buenos Aires i doctora en Ciències Cognitivas i de Llenguatge per la Universitat de Barcelona. Des de 2015 és professora associada de la U.B. i professora de la Universitat de l'Experiencia.

A carrec de BLANCA GARCÉS MASCAREÑAS, investigadora sènior de l’àrea de Migracions i coordinadora de recerca del CIDOB. Doctora cum laude en Ciències Socials per la Universitat d’Amsterdam i llicenciada en Història i Antropologia per la Universitat de Barcelona.

A carrec de VICKI BERNADET, presidenta de la fundació Vicki Bernadet , treballen des de 1997 en l'atenció integral, prevenció, formació i sensibilització dels abusos sexuals infantils.

“El fantasma de la soledat” 

18 gener 2022 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de NEMROD CARRASCO NICOLA. Professor de Filosofia a la Universitat de Barcelona. Assesor filosòfic de l'exitosa sèrie "Merlí", autor dels llibres "Viaje al centro de la Filosofía" i "Apories de la vida quotidiana", entre altres.

“UNA MIRADA FEMINISTA EN LA LEGISLACIÓ PENAL” 

14 desembre 2021 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de LUCIA AVILÉS PALACIOS, magistrada i jutgessa especialitzada en violència de gènere i membre de l’Associació “Mujeres Juezas”. Cofundadora de la secció espanyola de la ”International Women Judges”, una associació que treballa per avançar en matèria de drets humans i en l’equitat de la justícia entre persones de diferents gèneres. També és professora col·laboradora de Dret Penal de la Universitat Oberta de Catalunya i membre honorífic del “Instituto de Estudios de Género en el Instituto Argentino de Justicia Constitucional” amb seu a  Buenos Aires.

A carrec de ANTONIO GONZÁLEZ. ITURBE, periodista i escritor. LLicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autónoma de Barcelona.Guanyador del Premi "Biblioteca Breve" 2017. Actualment és director de la revista cultural Librújula​ i col·laborador del suplement Cultura/s de La Vanguardia. 

“La COVID-19 MITJANÇANT IMAGES” 

19 octubre 2021 | Horari 18:00 - 19:30

A carrec de PERE FREXA FONT, llicenciat en belles arts per la UB. Postgraduat en Sistemes interactius i Multimèdia de la UPC. Professor i investigador del Departament de Comunicació de la UPF. Doctor en Bellas Arts per la UB.

A carrec de JOAN MANEL RIERA VIDAL, director de l’Escola de Natura del Corredor ens donarà la conferència: “De Vilassar del Mar al món: clima, biodiversitat i territori de futur”.