Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

Dijous 21 de març de 2024, 

Visita guiada al Monestir benedictí de Sant Pere de Rodes, en el terme municipal de Port de la Selva.

Segons la llegenda, al segle I després de Crist a la badia naufragaren  cristians que venian de Roma, i prometeren la construcció d’un monestir en aquest lloc com ofrena a Déu. L’actual Monestir de Sant Pere de Rodes s’aixeca en un dels cims de la Serra de Rodes, una cadena a primera línia de mar, al nord de l’Alt Empordà. És un dels nombrosos testimonis de l’arquitectura romànica catalana, però potser és un dels més sofisticats arquitectònicament. Del segle XI al XIV va ser el principal centre espiritual del comtat d’Empúries i la seva esplendor es mostra en les grans dimensions del conjunt monacal. Aquest està format per l’església, el campanar, el claustre, les sagristies, les dependències convencionals per fer-hi vida i el Palau de l’Abat.

Desplaçament en autocar. Sortida a les 8 hores del matí davant del camp de futbol de Vilassar de Mar.

Dinar al restaurant del monestir a les 2 hores  de la tarda.

A la tarda visitarem a peu l’església preromànica Santa Helena de Rodes situada a mig kilòmetre de monestir.

Preu socis  40 €. Preu no socis  46 €
Places limitades, es donarà preferència a les persones sòcies de l’Aula, les persones no sòcies quedaran en llista d’espera fins a saber si queden places lliures.

Inscripcions: fent transferència al compte de l’Aula (ES49 0182 1379 3002 0231 8217) posant el nom i cognoms de cada persona que s’inscriu i la paraula [Sant Pere de Rodes]. També es poden fer els dies de conferència a la Sala Roser Carrau.

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari