Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

MACBETH

Lloc: Liceu de Barcelona
Data: 22 de febrer de 2023
Hora: 19 hores

Preu: 95€

“Els dorments i els morts són pintures, tan sols: només els nens tenen por del dimoni dibuixat.”
William Shakespeare (Macbeth, acte II, escena II)

La història d’amor entre Verdi i Shakespeare començava amb Macbeth, una obra considerada com “una de les millors creacions de la mà de l’home”. Verdi sentia devoció per l’obra de Shakespeare i aquesta és la primera òpera en què s’hi basà. A partir de la tragèdia, volia assolir “quelcom extraordinari”. Per a Jaume Plensa, ocupar el Macbeth de Verdi-Shakespeare ha estat un somni de joventut. Quan Gerard Mortier li va preguntar a Salzburg quin títol volia dirigir, no ho va dubtar. Haurà hagut d’esperar 25 anys per fer del somni una realitat.

Les bruixes profetitzen que Macbeth serà el proper rei d’Escòcia, i Lady Macbeth empeny el destí assassinant l’actual rei. Els vaticinis de les bruixes porten Macbeth a ser sanguinari amb amics i rivals, fins que sol i furiós s’enfronta a la darrera batalla, en la qual acaba morint. Un duet de dramàtica intensitat i autoritat vocal (Luca Salsi / Carlos Álvarez i Sondra Radvanovsky / Anna Pirozzi) per defensar els rols principals de l’honest general empès a l’assassinat i l’engany per l’ambició sense mesura de la seva esposa.

Una de les frases més fascinants de tota l’obra —“Sleep no more”— ens explica que, amb l’assassinat, Macbeth no només ha matat algú, sinó que també ha acabat amb la possibilitat de dormir tranquil la resta de la seva vida. Paraules que han perseguit des de la infància Jaume Plensa. La poderosa presència estètica i ritual de Jaume Plensa, on posarà en moviment tot el seu univers iconogràfic, és l’escenari ideal per a aquest drama fosc, teatral i ple d’energia demoníaca, que estarà magistralment dirigit pel mestre Josep Pons.

El desplaçament és a càrrec de cadascun.

Inscripcions: a l’entrada de totes les conferències de l’AeU o enviant un correu a aeu.vdm@gmail.com, un cop us confirmem la disponibilitat de plaça caldrà fer un ingrés al compte corrent ES49 0182 1379 3002 0231 8217 indicant el nom del concert triat.

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari