Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

En el context actual no és estrany sentir a parlar de persones desplaçades o llegir notícies sobre grans moviments de persones deguts a conflictes, catàstrofes
climàtiques o vulneracions de drets humans. Però tenim clar de qui parlem quan parlem de persones refugiades? O de Protecció Internacional? Coneixem realment el sistema d’acollida de persones migrades o refugiades? Som conscients de les barreres que afronten les persones nouvingudes?
En aquesta xerrada contextualitzarem conceptes com migracions i refugi i aprofundirem en el circuit d’acollida d’aquests col·lectius. Prenent consciència dels reptes però també de les oportunitats que envolten aquesta realitat.
Per últim parlarem de quina implicació podem tenir com a ciutadania en l’acompanyament a les persones migrades i refugiades i presentarem l’experiència del Programa Català de Refugi i el potencial de la mentoria social com a eina d’inclusió i sensibilització.

Isabel Gutiérrez: Antropòloga, especialitzada en mentoria social amb persones migrades i refugiades. Actualment treballa com a responsable de qualitat de mentoria.

Susana Ferrán: Sociòloga especialitzada en l’acollida de persones migrades i refugiades. Ara treballa com a tècnica de mentoria en el Programa de Mentoria del Programa Català de Refugi.

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari