Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

Tan ahir com avui, l’alimentació és un bon indici per conèixer la posició social i
econòmica de qui menja. En aquesta conferència farem un viatge a través de
l’Edat Mitjana per comprovar que cadascú vivia, feia i s’alimentava d’acord amb
l’estament social a què pertanyia. Analitzar l’alimentació medieval ens ajudarà a
comprendre l’economia i la societat d’un temps que va jugar un paper fonamental
en la construcció de la cultura gastronòmica del nostre país.

Maria Soler Sala

Professora associada al Departament d’Història Medieval des del 2004 va desenvolupar la seva tesi doctoral a l’entorn del paper del mercat en el procés de gènesi i consolidació del feudalisme al comtat de Barcelona (segles IX-XIII).
També és membre de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM), forma part de l’Observatori de l’Alimentació (ODELA) i del Grup de Recerca consolidat MAHPA, i desenvolupa recerca en el camp de la producció, el consum i l’intercanvi d’aliments al món medieval, àmbit en el qual ha publicat diversos treballs. Igualment, he realitzat nombrosos estudis sobre el paisatge medieval, amb l’ús del SIG i les TIC com a eines d’anàlisi integrada de fonts documentals, arqueològiques i territorials.

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari