Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

Caminada de Vilassar de Mar fins a Premià de Mar per visitar el Museu Romà de Premià de Mar, a la Vil·la Romana de Can Ferrerons.

Iniciarem a les 10 h la caminada des de pàrquing del supermercat Sorli al barri de la Xinesca de Vilassar de Mar (C/. Marià Vidal 202). D’allà anirem fins al Museu Romà de Premià de Mar.

La visita es farà a les 11:15 h. PLACES LIMITADES
INSCRIPCIONS els dies de conferència i sessions de monogràfic

L’import de l’entrada al Museu, 3,5 € s’abonarà, per transferència al compte de l’Aula del BBVA ES49 0182 1379 3002 0231 8217 

Aquest important assentament romà ocupava 5,5 Ha d’extensió, i es troba a l’actual barri de can Ferrerons. Els darrers estudis indiquen que es fundà en època anterior a l’emperador August, a la primera meitat del segle I aC., i que perdurà fins el segle VI dC o poc després. És a dir, més de cinc-cents anys de la història del que en el futur serà el poble de Premià de Mar.

A finals de l’any 2000 es descobria un element arquitectònic singular: l’edifici de planta octogonal de Can Ferrerons, excavat al llarg de l’any 2001. No només es troba en un excepcional estat de conservació, sinó que en l’actualitat és únic a Catalunya i és un dels pocs que hi ha a l’occident mediterrani. L’edifici té diverses fases d’ocupació, destacant una zona de banys de la primera fase, diverses instal·lacions industrials de la segona, i una necròpolis després de l’abandonament de l’edifici.

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari