L’impacte de la ciència i la tecnologia en la democràcia
8 octubre | Horari 18:00 - 19:30
Diàleg entre Joan Subirats i Humet i Cristina Pujades Corbi.
Activitat coorganitzada per la Fundació Ernest Lluch i l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar.
Cristina Pujades Corbi és catedràtica a la Universitat Pompeu Fabra. Després de defensar la seva tesi doctoral a la UB (1991), va fer el postdoc a la DFCI-Harvard Medical School (Boston) fins al 1995, quan va marxar cap a París, on va fer un segon postdoc a l’Ecole Normale Supérieure, i al 1999 va guanyar una plaça permanent a la Universitat Pierre i Marie Curie (ara, Universitat de la Sorbona).
Des d’aleshores, l’ha fascinat la neurobiologia del desenvolupament, i com es desplega la informació de l’ADN i dels gens durant la morfogènesi. Això ha estat l’eix central de la seva carrera científica. Al 2002, va tenir l’oportunitat d’integrar-se al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (ara, Medicina i Ciències de la Vida) de la UPF, on estudia com es coordina en l’espai i en el temps l’especificació i la diferenciació dels progenitors neurals en la formació del cervell (https://pujadeslab.upf.edu/). Actualment té el reconeixement d’ICREA Acadèmia (2015-2020, 2021-2025) de la Generalitat de Catalunya.
Joan Subirats i Humet (Barcelona, 17 de maig de 1951) és catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en governança, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques. També ha treballat sobre temes d’exclusió social, problemes d’innovació democràtica i societat civil.
El desembre de 2021 va ser designat ministre d’Universitats del govern espanyol en substitució de Manuel Castells, dimissionari per motius personals.
El 1980 es va doctorar en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. D’ençà de la seva creació fins al juliol del 2009 ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, on ha dirigit el postgrau en Economia Cooperativa.
Ha estat autor i editor de títols com Elementos de Nueva Política (CCCB, Barcelona 2003), Análisis y gestión de políticas públicas (Ariel, 2008), Del Xino al Raval (Hacer, 2008), Participación y calidad democrática (Ariel, 2009), Autonomies i desigualtats a Espanya: percepcions, evolució social i polítiques de benestar (Institut d’Estudis Autonòmics, 2011) i El poder de lo próximo. Las virtudes del municipalismo. (Catarata, 2017). Ha col·laborat habitualment en diversos mitjans de comunicació, com el diari Ara, Catalunya Plural, Crític i El País i al programa La ventana de la Cadena SER.
Com ministre d’Universitats va aprovar la llei de convivència universitària, una llei impulsada pel seu predecessor Manuel Castells.
Deixeu un comentari