Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

La conferència proposa un viatge virtual al Japó. És una invitació a recórrer les seves ciutats, jardins i paisatges; a testimoniar i compartir l’equilibri perfecte entre l’arquitectura més avantguardista, els vells temples i santuaris sintoistes i la simplicitat de l’arquitectura tradicional de fusta. Ens acostarem a una cultura molt diferent de la nostra, a una societat profundament cívica, que ha sabut incorporar l’avantguarda sense perdre l’essència de la tradició. Capaç d’elaborar robots d’última generació sense deixar de tenir cura del bonsai més delicat. Però alhora, sotmesa a una disciplina fèrria que té les seves conseqüències no sempre positives. Un viatge per un país de l’Orient llunyà, modern però amb les arrels ben afermades a la terra.

Currículum: Periodista. Editor i presentador d’”Els viatgers de la gran anaconda” (28 anys en antena a Catalunya Ràdio). Premi RAC al millor programa de ràdio de Catalunya (2005/6); Primer premi Manyé i Flaqué, categoria de ràdio (2002); Primer premi Pica d’Estats, categoria ràdio, edició XIII (2002); Premi Òmnium Cultural al millor programa de ràdio en català a Catalunya (1999/00).

Ha viatjat arreu del món com a reporter i enviat especial fent cobertures informatives de guerres, crisis humanitàries, processos electorals, etc. invasió russa d’Ucraïna (2022/23), crisi de refugiats Romania i Moldàvia (2022); Niça (atemptat jihadista 2016) i Turquia (cop d’Estat fallit 2016); Ucraïna (Revolta Maidan, 2013); Afganistan (guerra, 2001), Kosovo (guerra, 1999); Iraq (Guerra del Golf 1990/91), Síria, Jordània, Egipte (guerra Golf Pèrsic, 1990/91); Pakistan, (Expedició Catalana al K2, Karakorum, 1988); Hong Kong (traspàs del Regne Unit a la Xina, 1997), Etiòpia (fam, 1985), entre d’altres. Ha dirigit els documentals de televisió “Les darreres valls tibetanes de l’Himàlaia, Shang-shung a l’Índia” (2009), “Antics regnes del Tibet, l’enigma de Shang-shung” (2007), “Mongòlia, el tresor de les estepes” (2004). Ha publicat, “K2, massa alt per als nostres somnis”; “Històries d’una guerra invisible, cròniques d’un reporter al Pakistan i l’Afganistan”, “Els viatgers de la Gran Anaconda, 25 anys” entrevistes; “Els viatgers de la Gran Anaconda(2)” entrevistes.

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari