Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

La rellevància ètica de la cura, per poder comprendre i canviar les formes de vida, s’ha vist reforçada en las darreres crisis. Entre d’altres la pandèmia de COVID-19, el canvi climàtic o les necessitats canviants de la població, cada cop més envellida i més movible, han mostrat la importància de repensar l’orientació de les pràctiques i de les polítiques de cures.

Aquesta xerrada versarà sobre el valor ètic de la cura en la societat del segle XXI. Es presentarà l’ètica de la cura com una manera de veure el mon, de forma solidària i interdependent, que reforça el paper de les relacions humanes i dels contexts de vida, alhora que remarca el paper social i polític de la cura i la necessitat de polítiques en aquest àmbit dutes a terme amb atenció.

«Cuidar es una actividad genérica que comprende todo lo que hacemos para mantener, perpetuar, reparar nuestro mundo de manera que podamos vivir en él lo mejor posible. Este mundo comprende nuestro cuerpo, nosotros mismos, nuestro entorno y los elementos que buscamos enlazar en una red compleja de apoyo a la vida»
Fisher y Tronto, 1990

 

Infermera, màster en Bioètica i Dret, llicenciada en antropologia social i cultural i doctora en sociologia. Professora de l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona, jubilada des de 2017. Actualment és vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya i vicepresidenta de la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Va rebre, de la Fundació Infermeria i Societat, el premi Apropteu a la trajectòria professional, el 2016. Actualment continua amb la labor docent com a professora convidada, en matèria d’ètica i cura. El seu àmbit de treball s’ha centrat en l’ètica infermera, la bioètica i la seva interrelació.

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari