Carregant Esdeveniments

Tots els Esdeveniments

El diamant és un dels minerals més preuats de l’escorça terrestre. Per comprendre millor el perquè d’aquest fet farem un recorregut des del significat del seu nom fins a la situació actual del seu mercat. El fet que sigui tan desitjat és perquè té una estructura cristal·lina i una composició química que provoquen una sèrie de propietats físiques i químiques que són destacables en el món dels minerals.
Les condicions canviants del comerç, la globalització i el fet de l’aparició del diamant sintètic, han obligat a reconduir aquest mercat i podem afirmar que el segle XX (1900-2000) ha estat el del grans canvis en l’entorn del diamant.

Joaquim M. Nogués Carulla és Doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona. Professor titular de Cristal·lografia i Mineralogia a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona. Ha exercit en docència i recerca en els àmbits de Cristal·lografia, Mineralogia, Geologia general i Gemmologia.

Ha participat com a professor en escoles d’estiu del Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya en diferents aspectes de la Geologia. Com a membre de la Institució Catalana d’Història Natural, ha organitzat cicles de conferències divulgatives de diferents especialitats geològiques.
Des de l’any 1999, participa en les conferències divulgatives que organitzen les Aules Universitàries de la Gent Gran (AUGG), en l’àrea de Geologia  i Gemmologia
Membre del Seminari Permanent de Ciències Naturals, amb el qual ha col·laborat en moltes sortides de camp de caràcter geològic. Ha sigut col·laborador del Diccionari de Geologia dirigit pel Dr. Oriol Riba i ha participat com a autor en publicacions de materials docents en l’àmbit de l’òptica cristal·lina i la mineralogia.
Autor d’un diccionari de Gemmologia en català, amb equivalències en castellà, francès, anglès, alemany i italià. Publicat per les Edicions de la Universitat de Barcelona i el Termcat. (1999). Actualment es pot consultar en línia a través de la web del TERMCAT.
Coautor, amb Teresa M. Correig, dels articles de Cristal·lografia i Mineralogia de la “Gran Enciclopèdia Catalana”.

  • Doctor en Geologia y Professor Titular de Cristal·lografia y Mineralogia a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona.
  • Gemmòleg per l’Escola de Gemmologia de la Universitat de Barcelona i per la “Gemmological Association of Great Britain”. Any 1972.
  • Gemmòleg-Especialista en diamant per l’Escola de Gemmologia de la Universitat de Barcelona i per la “Gemmological Association of Great Britain”. Any 1973.
  • Professor de l’Escola de Gemmologia de la Universitat de Barcelona des de l’any 1972. L’ Escola va ser creada a l’any 1971.
  • Director de l’esmentada Escola de Gemmologia des de l’any 1985 al 1992. Vicedirector i cap d’estudis des del Juliol de 2001 al 2007. Director de l’ Escola de Gemmologia des de l’any 2007 al 2016.
  • Vicedegà de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona des de l’any 1993 al 1999.
  • Vicepresident de la Federació Europea d’Escoles de Gemmologia (FEEG) des de l’any 1994 al 1999. Fou un dels principals impulsors.
  • President de la Federació Europea d’Escoles de Gemmologia (FEEG) des de l’any 1999 al 2005.

Share This Story, Choose Your Platform!

Deixeu un comentari