Dimarts 12 de març de 2019

Pompeu Fabra- "L'home del tranvia"

A càrrec de Genís Sinca Algué

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

(Manresa, 1970), llicenciat en Ciències de la Informació a la UAB, es va forjar en l’ofici d’escriure a través de diverses feines i activitats, sobretot com a periodista freelance en llargues experiències autodidactes a l’estranger, al Diari d’Andorra, i també com a corresponsal a Itàlia pel diari Avui i COMRàdio. Fins aquí, el que seria el seu CV oficial. Però per entendre bé la figura del Genís, cal fer esment de la seva vessant més polifacètica: Genís Sinca s’ha dedicat a feines ben diverses i dispars: de jove es va guanyar la vida (amb cert èxit) com a model publicitari, ha fet de venedor d’apartaments i cases d’estiueig a la platja (Altafulla), amb èxit més discutible, i ha estat professor d’italià i d’anglès, en la seva dèria constant per difondre i gaudir de la riquesa de la cultura europea i la diversitat integradora i crucial que la caracteritza.

Dimarts 26 de febrer de 2019

Ciència optimista

A càrrec de Josep M. Mainat

Sala gran de l'Ateneu Vilassanès C/ Sant Josep , 35
Vilassar de Mar

...
Llegir més

(Canet de Mar, 24 d'octubre de 1946) és un cantant i productor de televisió, i membre del grup musical La Trinca. Germà de Joan Ramon Mainat, essent encara molt jove coneix a Toni Cruz, amb qui s'associaria professionalment durant la resta de la seva trajectòria. El 1969 tots dos formen, juntament amb Miquel Àngel Pasqual, el grup humorístic-musical La Trinca.[1] Durant la dècada dels 70 i els 80 publica amb aquest grup més de 30 àlbums i el to satíric-polític de les seves cançons triomfa a Catalunya, aconseguint seguidors de totes les edats. A la fi dels 80, s'introdueixen en el món de la televisió, protagonitzant els espais de varietats i humor No passa res (1987) a TV3 i Tariro, tariro (1988-1989) a TVE.

Dimecres 30 de gener, 6 de febrer, 20 de febrer i 27 de febrer de 2019

Tallers d'Opera Verdi

A càrrec de Enric Mayolas

Sala Galbany
Vilassar de Mar

Una vida d'opera. Els anys de galera: Nabucco La maduresa: Rigoletto, La Traviata, El Trovador. Éxit global: La forza del destino, Don Carlo. Darrers anys: Aida,Otello, Requiem,...
Llegir més

Sortida a Poblet i Santes Creus + Calçotada

A càrrec de


· Visita guiada al Monestir de Poblet · Visita guiada al Monestir de Santes Creus · Calçotada al restaurant Casa Felix de Valls Preu Socis 30 € Preu No Socis 40...
Llegir més

Dimarts 12 de febrer de 2019

"Com mirar un quadre"

A càrrec de Mariona Milla

Sala Roser Carrau. Centre Cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Mariona Millà Salinas (Barcelona, 29 de maig de 1954), pintora i escultora catalana. S'ha desenvolupat també en els terrenys de la joieria, la il·lustració de llibres d'art. Graduada en Arts Aplicades i Oficis Artistits per l'Escola Oficial Superior de la Llotja. La seva obra pictòrica s'ha descrit com a expressionista

29 de gener de 2018

Els Drets Humans: La garantia de la dignitat humana

A càrrec de Xavier Garí de Barberà

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

FONS DOCUMENTAL DISPONIBLE A ALTRES BIBLIOTEQUES DE LA XARXA DE BIBLIOTEQUES DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA. 1948/2018, 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans i texts afins. Barcelona: Grup d'Estudis Polítics, 2018. 117 p. Antoni Arasanz i Mayolas;  Alférrez i Vilarreal, Azul.L'educació en drets humans i la seva pràctica. Barcelona : Edicions 62, 2013. 247 p. ISBN 9788429771770. Thomas Paine. Los derechos del hombre. Ciudad de México: Fondo de Cultura Económica, 2017. 299 p....
Llegir més

(Barcelona, 1974), és ​Doctor en Història Contemporània (amb una tesi doctoral sobre la Història del pacifisme i la noviolència), i Màster en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també es va llicenciar en Història, especialitat Moderna i Contemporània. Ha complementat els seus estudis amb diferents postgraus sobre Cultura de Pau, Mediació i Resolució de Conflictes, Educació en Valors i Ciutadania i, finalment, Acompanyament Espiritual, si bé continua la seva formació amb el Grau en Ciències Religioses, cursant l'especialitat en Ecumenisme i Diàleg Interreligiós. És professor de la Facultat d'Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya, professor col·laborador dels Estudis d'Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, docent de les Aules Universitàries de la Gent Gran i professor de Secundària a Jesuïtes Educació. És membre investigador del Grup de Recerca i Anàlisi del Món Actual (secció Conflictes) del Centre d'Estudis d'Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona; membre investigador de l'Institut Carlemany d'Estudis Europeus de la Universitat Internacional de Catalunya, i membre del Consell Acadèmic del Centre d'Estudis 'Cristianisme i Justícia' (i coordinador del seu Grup de Treball sobre Religions i Pau); és també soci de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans

15 de gener de 2018

La física del GPS: Rellotges atòmics i satèl·lits artificials...

A càrrec de David Jou i Mirabent

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

David Jou i Mirabent (Sitges, 1953) és doctor en Ciències Físiques i catedràtic de Física de la Matèria Condensada en la UAB. També és protagonista d’una àmplia tasca de divulgació científica, com autor tant d’assaigs com d’obres poètiques. Entre els diferents guardons de recerca rebuts destaquen el premi Rei Joan Carles I (1986), la medalla Narcís Monturiol (1991) i el premi Ciutat de Barcelona (1993). Científic, professor, escriptor, poeta i traductor… David Jou és tot un símbol de la connexió entre ciència, literatura i religió. I així ho transmet mitjançant la seva extensa obra divulgativa.

Dimarts 18 DE DESEMBRE DE 2018 a les 6 de la tarda

Una bona Administració Pública per viure millor

A càrrec de Victòria Alsina i Burgués.

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Investigadora, professora i consultora especialista en col•laboració publica-privada. La seva activitat investigadora i docent es centra en la recerca de solucions innovadores per resoldre alguns dels problemes que es produeixen en la crítica intersecció entre el sector públic i el sector privat i que representen un dels principals desafiaments del sector públic contemporani.

Documental Joan Manen (Variacions sense tema)

A càrrec de


...
Llegir més

Dimarts 4 de Desembre de 2018

ELS JUEUS i CATALUNYA

A càrrec de Maria Rosa Duran Portas

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Diplomada en Traducció i Interpretació (UAB). Presidenta de GIGSgirona-Girona Guide Services. Administradora i Directora de Turisme Imaginari S.L.

Dimarts 20 de noviembre de 2018 a les 6 de la tarda.

La comunicació positiva: clau per una vida més feliç.

A càrrec de Aura Costa Bonet.

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Llicenciada en Ciències de la Comunicació (UAB). Estudis de Psicologia (UOC). Mindfulness trainer (UB). Fundadora de «Optimisme Vital».

Dimarts 6 de novembre de 2018 a les 6 de la tarda.

Espiritistes i lliurepensadores: dones pioneres en la llüita pels drets civils.

A càrrec de Dolors Marín

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Dolors Marín va néixer el 1957. És doctora en Història Contemporània. Experta en la història dels moviments socials europeus contemporanis, ha realitzat treballs a la Sorbona (París) i ha treballat en diversos mitjans audiovisuals. Ha treballat sobre la formació de la cultura llibertària a Catalunya, els grups d'afinitat i la resistència armada al franquisme. Col·labora amb la L'Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya en l'àmbit de memòria històrica.

Dimarts 23 d'Octubre de 2018 a les 6 de la tarda.

El Vaticà i el seus secrets

A càrrec de Vicenç Lozano i Alemany

Sala Roser Carrau. Centre Cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Vicens Lozano i Alemany, nascut a Vic el 14 de juliol de 1956. Cursa les carreres de Periodisme i Història a la Universitat Autònoma de Bellaterra. Actualment és redactor de la Secció Internacional dels serveis Informatius de TV3, Televisió de Catalunya. Ha treballat com a periodista a: Radio Vic, Avui, Canigó, Primera Plana, Mundo Diario, El Correo Catalán, El País, El 9 Nou (Fundador i Primer Director), Diari de Barcelona (Periodista i Director), , Mass Media director a l’Ajuntament de Martorell, Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona, Corresponsal a Espanya del programa Lavori In Corso a la RAI Italiana i Reporter i Periodista de la Secció Internacional de TV3. Entre d’altres esdeveniments ha cobert com Enviat Especial i Reporter: Els Macrojudicis a la Màfia (1986) a Itàlia i als Estats Units (entrevista a mafiosos dins presons). Ha estat una dècada al Pròxim Orient (Intifada, arribada Arafat...). Al Japó (1995) en motiu de l’aniversari de la fi de la II Guerra Mundial i les bombes d’ Hiroshima i Nagasaki. A Sri Lanka (2004) per cobrir el Tsunami. A la guerra dels Balcans a Sèrbia i Croàcia (1991-1995) i Kosovo al 1999. A diverses eleccions polítiques a Grècia, Turquia, Regne Unit i Alemanya. Especialista en el Vaticà des del 1984. Especialista en Itàlia i política italiana des del 1984. Enviat especial, Reporter i Especialista en Cuba (eleccions, dissidència, Congressos Partit Comunista). Coautor del llibre “El món en un minut i mig” (2000. Editorial La Magrana). Ha impartit conferències a les Universitats nord-americanes de Columbia, Berkeley i Ucla. Imparteix conferències i seminaris a Universitats, Col·legi de Llicenciats, Auditoris municipals i associacions des de l’any2013.

9 D’OCTUBRE DE 2018

De la recerca sobre la SIDA a la recerca per a tothom.

A càrrec de Bonaventura Clotet.

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Buenaventura Clotet es va doctorar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 1981, amb una tesi sobre malalties autoimmunes. Aquell mateix any, durant la seva residència com a especialista en Medicina Interna a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona, va coincidir amb el primer cas de sida descrit a Espanya. Aquest fet va ser el detonant perquè centrés la seva carrera en aquesta greu malaltia, esdevenint cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (1987-2015). Poc després va veure que calia donar un pas més i complementar l’assistència als pacients amb la recerca per intentar eradicar la malaltia. Així va ser com va crear primer la Fundació Lluita contra la Sida (1992) i després, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa (1995), que continua dirigint. Actualment és cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i codirigeix des del 2006 el projecte HIVACAT, programa català de Recerca de la Vacuna de la Sida. També és assessor científic d’Aelix Therapeutics i d’AlbaJuna Therapeutics, dues spin-offs creades a partir d’IrsiCaixa

MONOGRÀFIC COMMEMORATIU DE LITERATURA CATALANA

A càrrec de


A la biblioteca  "ERNEST LLUCH" de Vilassar de mar 4 D’OCTUBRE DE 2018 Josep Palau i Fabre i la llibertat         ( 21 d’abril de 1917) A càrrec de Joan Noves i Oriol (President de la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac).   11 D’OCTUBRE DE 2018 Montserrat Abelló                                  (1 de febrer de 1918) A càrrec d’Araceli Bruch i Pla (Formada en Història de l’Art, Filologia Catalana i Arts escèniques. Es defineix com a dona de teatre, feminista i...
Llegir més

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?