Dimarts 18 de juny de 2019

Transformar Catalunya des dels ajuntaments.

A càrrec de Montserrat Tura i Camafreita

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Mollet del Vallès, 6 de novembre de 1954, és una política i assagista catalana. Ha format part del Partit dels Socialistes de Catalunya i del Moviment d'Esquerres (MES) Ha estat consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya (2006-2010), consellera d'Interior (2003-2006), alcaldessa de Mollet del Vallès (1987-2003) i diputada al Parlament de Catalunya en la V, VI, VII, VIII i IX legislatures. El 2017 va guanyar el Premi Carles Rahola d'assaig.

Dimarts 4 de juny de 2019

"La importància de la cuina en les nostres vides"

A càrrec de Carme Ruscalleda i Serra

A l’Ateneu Vilassanès (carrer de Sant Josep, 35.
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Carme Ruscalleda i Serra (Sant Pol de Mar, Maresme, 1952) és una cuinera catalana propietària, amb el seu marit Antoni Balam, del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Restaurant Sant Pau a Tòquio (Japó). El restaurant català compta amb tres estrelles de la Guia Michelin a la labor de la cuina del restaurant i el recentment obert al Japó n'ha obtingut ja dues. És una de les cuineres més innovadores i s'ha convertit en la primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin. Autodidacta i avantguardista, però sempre a prop de la tradició culinària catalana. Nascuda en una família agricultora i comerciant, va estudiar comerç mercantil i es va incorporar al negoci familiar de xarcuteria, al qual va incorporar una secció de plats per emportar que ella mateixa cuinava. El 1988, obre amb el seu marit, Toni Balam, el Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, i el 2004 el restaurant de Tòquio, que ja compta amb dues estrelles Michelin. La seva cuina es basa sobretot en la cuina tradicional catalana, a la que aporta un toc diferent o original; hi destaquen els seus plats de peix. Ha escrit el llibre "Cuinar per ser feliç," que ha estat traduït a diverses llengües, i altres llibres de receptes per a fer a cuines professionals i no professionals.

Dimar 28 de maig de 2019

Tècniques Pictòricas Tradicionals

A càrrec de Josep Malagarriga i Picas

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa Vilassar de Mar
Vilassar de Mar

...
Llegir més

El coneixement de les Tècniques Pictòriques i els seus procediments pot semblar més d’ús exclusiu dels artistes però també pot interessar a l’espectador de les obres d’art per entendre-les millor en funció de la tècnica i els materials utilitzats. Perquè cada tècnica té les seves possibilitats expressives i també les seves limitacions. El domini de la tècnica ajuda a aconseguir els objectius estètics de l’obra i també la seva conservació.

21 de maig de 2019

"Pallassos sense fronteres" «El riure, eina d'esperança»

A càrrec de Jaume Mateu

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Nascut el 1955, Jaume Mateu i Bullich "Tortell Poltrona" és un home polifacètic que ningú sap d'on treu l'energia per ser present en tant fronts al mateix temps (i a temps). És un pallasso que fa vint anys que sua el maquillatge com a pioner europeu en la renovació del gènere. Al costat del inefable Claret Papiol va formar la parella de pallassos Germans Poltrona. De 1978 a 1983 va viure submergit en l'aventura del Circ Cric. Dirigeix les dues primeres edicions del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà i el 1993 va fundar l'ONG Pallassos Sense Fronteres. El 1997 va crear el Centre de Recerca de les Arts del Circ (CRAC), un projecte que abarca la creació i exhibició d'espectacles, una escola circense, la divulgació de les arts del circ entre els escolars i un futur Museu de la Tranhumancia.

Dimarts 7 de maig de 2019

"Que és això de la quàntica"

A càrrec de Francesc Lozano Winterhalder

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Francesc Lozano Winterhalder és professor de medi ambient a ESADE, impartint classes tant per pre-graduats com per l'MBA. Les principals matèries que imparteix són: 'Integració de la sostenibilitat en l'empresa com a factor estratègic' i 'Responsabilitat ambiental corporativa i competitivitat empresarial com a sistemes sinèrgics'. No obstant això, el seu principal dedicació actual és la de conferenciant professional, especialitzat en temes de medi ambient en un sentit molt ampli.

Dimar 30 de abril de 2019

"El jardí mediterrani amb criteris de sostenibilitat"

A càrrec de Pere Cabot i Roig

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa
Vilassar de mar

...
Llegir més

Enginyer Agrònom per la Universitat de València. Va iniciar la seva carrera professional en el sector privat. Posteriorment va treballar com a investigador del I.R.T.A. Al 1991 i 1992 va participar en els arranjaments ornamentals dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Actualment forma part del jurat de Viles Florides i vicepresident de la Fundació Carl Faust del jardi Botànic Mar i Murtra.

Dimarts 9 de abril de 2019

"El benestar i el traball en la societat digital"

A càrrec de Joan Majó i Cruzate

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Enginyer, Empresari i Polític. Doctor Enginyer Industrial per la U.P. C., i “Ingenieur Europeen” per la FEANI. És membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Va fundar, als anys seixanta, TELESINCRO S.A. la primera empresa espanyola de disseny i fabricació d’ordinadors. Primer Alcalde de Mataró en la democràcia, Ministre d’Indústria en el govern de F. González i “Conseiller” de la Comissió Europea responsable en l’àrea de Tecnologia, Informàtica i Telecomunicacions, amb Jaques Delors. Va presidir “NOVA ICARIA S.A,” en la època olímpica, i “BARCELONA 22@” en els seus primers anys. Va presidir el grup de Treball del Information Society Forum de Brusel.les i va ser President del European Institut for the Media de Düsseldorf. Va ser Director General de la Corporació Catalana de RTV i President de Impulsa TDT. És President de la Fundació Ernest Lluch, Vicepresident de la Fundació Jaume Bofill, i President del Cercle per el Coneixement, de la SEBAP. Autor de diversos llibres sobre la evolució del mon actual: “Xips, Cables, i Poder” (1996), “No m’ho crec!” (2009), “Després de tocar fons” (2010) i “ El món que vé… ja el tenim aquí” (2013).

Dimarts 26 de març de 2019

Les quatre estacions de la salut

A càrrec de Carles Paytubí Garí

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

Cada época de l´any té les seves malalties. Això no significa que no es puguin presentar a d´altres estacions. Els experts en Salut Pública constatan in increment de les mateixes quan apreta el fred o la calor o en la transició de la primavera i la tardor. A la Primavera dominan les al.lèrgies, l´asma, la ansietat i l´anomenada astènia primaveral. A l´estiu dominan les lesions a la pell, les...
Llegir més

Metge especialista en Medicina Interna format a l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona (1992-1997). Metge internista al Servei de Medicina Interna i Cardiología del Centre Mèdic Teknon des de 1997 fins l'any 2008. Des del 2008 i en l'actualitat responsable de la Unitat de Curta Estada Mèdica de l'Hospital General del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat. Consultor Mèdic del Departament de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital MaternoInfantil de Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat des de 2010 fins 2017. Col.laborador habitual a revistes mèdiques i de divulgació científica i cultural (Ediciones Mayo S.A ...). Col.laborador habitual des de fa nou anys a d'altres Aules d'Extensió Universitària de la Gent Gran (Barcelona, Solsona, Vilanova i la Geltrú, Barcelona/Sant Martí, Granollers, Tàrrega, Santa Coloma de Gramanet, Sabadell, Granollers, Sant Quirze del Vallés, Sant Andreu, Barberà del Vallés, Badalona, Cerdanyola, Mataró ...).

Dimarts 12 de març de 2019

Pompeu Fabra- "L'home del tranvia"

A càrrec de Genís Sinca Algué

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

(Manresa, 1970), llicenciat en Ciències de la Informació a la UAB, es va forjar en l’ofici d’escriure a través de diverses feines i activitats, sobretot com a periodista freelance en llargues experiències autodidactes a l’estranger, al Diari d’Andorra, i també com a corresponsal a Itàlia pel diari Avui i COMRàdio. Fins aquí, el que seria el seu CV oficial. Però per entendre bé la figura del Genís, cal fer esment de la seva vessant més polifacètica: Genís Sinca s’ha dedicat a feines ben diverses i dispars: de jove es va guanyar la vida (amb cert èxit) com a model publicitari, ha fet de venedor d’apartaments i cases d’estiueig a la platja (Altafulla), amb èxit més discutible, i ha estat professor d’italià i d’anglès, en la seva dèria constant per difondre i gaudir de la riquesa de la cultura europea i la diversitat integradora i crucial que la caracteritza.

Dimarts 26 de febrer de 2019

Ciència optimista

A càrrec de Josep M. Mainat

Sala gran de l'Ateneu Vilassanès C/ Sant Josep , 35
Vilassar de Mar

...
Llegir més

(Canet de Mar, 24 d'octubre de 1946) és un cantant i productor de televisió, i membre del grup musical La Trinca. Germà de Joan Ramon Mainat, essent encara molt jove coneix a Toni Cruz, amb qui s'associaria professionalment durant la resta de la seva trajectòria. El 1969 tots dos formen, juntament amb Miquel Àngel Pasqual, el grup humorístic-musical La Trinca.[1] Durant la dècada dels 70 i els 80 publica amb aquest grup més de 30 àlbums i el to satíric-polític de les seves cançons triomfa a Catalunya, aconseguint seguidors de totes les edats. A la fi dels 80, s'introdueixen en el món de la televisió, protagonitzant els espais de varietats i humor No passa res (1987) a TV3 i Tariro, tariro (1988-1989) a TVE.

Dimecres 30 de gener, 6 de febrer, 20 de febrer i 27 de febrer de 2019

Tallers d'Opera Verdi

A càrrec de Enric Mayolas

Sala Galbany
Vilassar de Mar

Una vida d'opera. Els anys de galera: Nabucco La maduresa: Rigoletto, La Traviata, El Trovador. Éxit global: La forza del destino, Don Carlo. Darrers anys: Aida,Otello, Requiem,...
Llegir més

Sortida a Poblet i Santes Creus + Calçotada

A càrrec de


· Visita guiada al Monestir de Poblet · Visita guiada al Monestir de Santes Creus · Calçotada al restaurant Casa Felix de Valls Preu Socis 30 € Preu No Socis 40...
Llegir més

Dimarts 12 de febrer de 2019

"Com mirar un quadre"

A càrrec de Mariona Milla

Sala Roser Carrau. Centre Cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Mariona Millà Salinas (Barcelona, 29 de maig de 1954), pintora i escultora catalana. S'ha desenvolupat també en els terrenys de la joieria, la il·lustració de llibres d'art. Graduada en Arts Aplicades i Oficis Artistits per l'Escola Oficial Superior de la Llotja. La seva obra pictòrica s'ha descrit com a expressionista

29 de gener de 2019

Els Drets Humans: La garantia de la dignitat humana

A càrrec de Xavier Garí de Barberà

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

FONS DOCUMENTAL DISPONIBLE A ALTRES BIBLIOTEQUES DE LA XARXA DE BIBLIOTEQUES DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA. 1948/2018, 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans i texts afins. Barcelona: Grup d'Estudis Polítics, 2018. 117 p. Antoni Arasanz i Mayolas;  Alférrez i Vilarreal, Azul.L'educació en drets humans i la seva pràctica. Barcelona : Edicions 62, 2013. 247 p. ISBN 9788429771770. Thomas Paine. Los derechos del hombre. Ciudad de México: Fondo de Cultura Económica, 2017. 299 p....
Llegir més

(Barcelona, 1974), és ​Doctor en Història Contemporània (amb una tesi doctoral sobre la Història del pacifisme i la noviolència), i Màster en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també es va llicenciar en Història, especialitat Moderna i Contemporània. Ha complementat els seus estudis amb diferents postgraus sobre Cultura de Pau, Mediació i Resolució de Conflictes, Educació en Valors i Ciutadania i, finalment, Acompanyament Espiritual, si bé continua la seva formació amb el Grau en Ciències Religioses, cursant l'especialitat en Ecumenisme i Diàleg Interreligiós. És professor de la Facultat d'Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya, professor col·laborador dels Estudis d'Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, docent de les Aules Universitàries de la Gent Gran i professor de Secundària a Jesuïtes Educació. És membre investigador del Grup de Recerca i Anàlisi del Món Actual (secció Conflictes) del Centre d'Estudis d'Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona; membre investigador de l'Institut Carlemany d'Estudis Europeus de la Universitat Internacional de Catalunya, i membre del Consell Acadèmic del Centre d'Estudis 'Cristianisme i Justícia' (i coordinador del seu Grup de Treball sobre Religions i Pau); és també soci de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans

15 de gener de 2019

La física del GPS: Rellotges atòmics i satèl·lits artificials...

A càrrec de David Jou i Mirabent

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

David Jou i Mirabent (Sitges, 1953) és doctor en Ciències Físiques i catedràtic de Física de la Matèria Condensada en la UAB. També és protagonista d’una àmplia tasca de divulgació científica, com autor tant d’assaigs com d’obres poètiques. Entre els diferents guardons de recerca rebuts destaquen el premi Rei Joan Carles I (1986), la medalla Narcís Monturiol (1991) i el premi Ciutat de Barcelona (1993). Científic, professor, escriptor, poeta i traductor… David Jou és tot un símbol de la connexió entre ciència, literatura i religió. I així ho transmet mitjançant la seva extensa obra divulgativa.

Dimarts 18 DE DESEMBRE DE 2018 a les 6 de la tarda

Una bona Administració Pública per viure millor

A càrrec de Victòria Alsina i Burgués.

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Investigadora, professora i consultora especialista en col•laboració publica-privada. La seva activitat investigadora i docent es centra en la recerca de solucions innovadores per resoldre alguns dels problemes que es produeixen en la crítica intersecció entre el sector públic i el sector privat i que representen un dels principals desafiaments del sector públic contemporani.

Documental Joan Manen (Variacions sense tema)

A càrrec de


...
Llegir més

Dimarts 4 de Desembre de 2018

ELS JUEUS i CATALUNYA

A càrrec de Maria Rosa Duran Portas

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Diplomada en Traducció i Interpretació (UAB). Presidenta de GIGSgirona-Girona Guide Services. Administradora i Directora de Turisme Imaginari S.L.

Dimarts 20 de noviembre de 2018 a les 6 de la tarda.

La comunicació positiva: clau per una vida més feliç.

A càrrec de Aura Costa Bonet.

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Llicenciada en Ciències de la Comunicació (UAB). Estudis de Psicologia (UOC). Mindfulness trainer (UB). Fundadora de «Optimisme Vital».

Dimarts 6 de novembre de 2018 a les 6 de la tarda.

Espiritistes i lliurepensadores: dones pioneres en la llüita pels drets civils.

A càrrec de Dolors Marín

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Dolors Marín va néixer el 1957. És doctora en Història Contemporània. Experta en la història dels moviments socials europeus contemporanis, ha realitzat treballs a la Sorbona (París) i ha treballat en diversos mitjans audiovisuals. Ha treballat sobre la formació de la cultura llibertària a Catalunya, els grups d'afinitat i la resistència armada al franquisme. Col·labora amb la L'Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya en l'àmbit de memòria històrica.

Dimarts 23 d'Octubre de 2018 a les 6 de la tarda.

El Vaticà i el seus secrets

A càrrec de Vicenç Lozano i Alemany

Sala Roser Carrau. Centre Cultural Can Bisa
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Vicens Lozano i Alemany, nascut a Vic el 14 de juliol de 1956. Cursa les carreres de Periodisme i Història a la Universitat Autònoma de Bellaterra. Actualment és redactor de la Secció Internacional dels serveis Informatius de TV3, Televisió de Catalunya. Ha treballat com a periodista a: Radio Vic, Avui, Canigó, Primera Plana, Mundo Diario, El Correo Catalán, El País, El 9 Nou (Fundador i Primer Director), Diari de Barcelona (Periodista i Director), , Mass Media director a l’Ajuntament de Martorell, Servei de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona, Corresponsal a Espanya del programa Lavori In Corso a la RAI Italiana i Reporter i Periodista de la Secció Internacional de TV3. Entre d’altres esdeveniments ha cobert com Enviat Especial i Reporter: Els Macrojudicis a la Màfia (1986) a Itàlia i als Estats Units (entrevista a mafiosos dins presons). Ha estat una dècada al Pròxim Orient (Intifada, arribada Arafat...). Al Japó (1995) en motiu de l’aniversari de la fi de la II Guerra Mundial i les bombes d’ Hiroshima i Nagasaki. A Sri Lanka (2004) per cobrir el Tsunami. A la guerra dels Balcans a Sèrbia i Croàcia (1991-1995) i Kosovo al 1999. A diverses eleccions polítiques a Grècia, Turquia, Regne Unit i Alemanya. Especialista en el Vaticà des del 1984. Especialista en Itàlia i política italiana des del 1984. Enviat especial, Reporter i Especialista en Cuba (eleccions, dissidència, Congressos Partit Comunista). Coautor del llibre “El món en un minut i mig” (2000. Editorial La Magrana). Ha impartit conferències a les Universitats nord-americanes de Columbia, Berkeley i Ucla. Imparteix conferències i seminaris a Universitats, Col·legi de Llicenciats, Auditoris municipals i associacions des de l’any2013.

9 D’OCTUBRE DE 2018

De la recerca sobre la SIDA a la recerca per a tothom.

A càrrec de Bonaventura Clotet.

Sala Roser Carrau. Centre cultural Can Bisa 
Vilassar de Mar

...
Llegir més

Buenaventura Clotet es va doctorar en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 1981, amb una tesi sobre malalties autoimmunes. Aquell mateix any, durant la seva residència com a especialista en Medicina Interna a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona, va coincidir amb el primer cas de sida descrit a Espanya. Aquest fet va ser el detonant perquè centrés la seva carrera en aquesta greu malaltia, esdevenint cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (1987-2015). Poc després va veure que calia donar un pas més i complementar l’assistència als pacients amb la recerca per intentar eradicar la malaltia. Així va ser com va crear primer la Fundació Lluita contra la Sida (1992) i després, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa (1995), que continua dirigint. Actualment és cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i codirigeix des del 2006 el projecte HIVACAT, programa català de Recerca de la Vacuna de la Sida. També és assessor científic d’Aelix Therapeutics i d’AlbaJuna Therapeutics, dues spin-offs creades a partir d’IrsiCaixa

MONOGRÀFIC COMMEMORATIU DE LITERATURA CATALANA

A càrrec de


A la biblioteca  "ERNEST LLUCH" de Vilassar de mar 4 D’OCTUBRE DE 2018 Josep Palau i Fabre i la llibertat         ( 21 d’abril de 1917) A càrrec de Joan Noves i Oriol (President de la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac).   11 D’OCTUBRE DE 2018 Montserrat Abelló                                  (1 de febrer de 1918) A càrrec d’Araceli Bruch i Pla (Formada en Història de l’Art, Filologia Catalana i Arts escèniques. Es defineix com a dona de teatre, feminista i...
Llegir més

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?